• Welcome to Εγκυκλοπαίδεια λογισμικού | Sevpe ❤️ Google.
 

Τύποι ετικετών HTML

Ξεκίνηε από Sevpe, Μαρ 01, 2023, 08:10 ΜΜ

« προηγούενο - επόμενο »

Sevpe

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ετικετών HTML, τους οποίους είναι σημαντικό να κατανοήσουν οι σχεδιαστές ιστοσελίδων. Περιλαμβάνουν Μεταδεδομένα και Επικεφαλίδα>.

Ετικέτα Body (Όλες οι σελίδες).

Η ετικέτα σώματος HTML είναι ένα ζωτικό μέρος κάθε εγγράφου HTML. Περιέχει όλο το περιεχόμενο που είναι ορατό στους χρήστες μιας ιστοσελίδας. Η σωστή χρήση του είναι απαραίτητη για την απόδοση και την κατάταξη της σελίδας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το στοιχείο σώματος για να περιέχει υπερσυνδέσμους, εικόνες, πίνακες και άλλα στοιχεία ιστοσελίδας. Υπάρχουν δύο τύποι ετικετών σώματος HTML. Το ένα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περιέχει μόνο λίστες, το άλλο μπορεί να περιέχει ένα μείγμα και των δύο. Η πρώτη είναι η βασική ετικέτα σώματος HTML, η οποία είναι ένα κοντέινερ για όλο το περιεχόμενο που περιέχεται σε μια ιστοσελίδα. Η ετικέτα βρίσκεται μεταξύ της κεφαλής και των ετικετών κλεισίματος. Για παράδειγμα, η ετικέτα σώματος χρησιμοποιείται για να ορίσετε μια εικόνα φόντου. Καθορίζει επίσης το χρώμα του κειμένου σε μια σελίδα.

Επικεφαλίδα> ενότητα

Η κεφαλή HTML είναι ένα τμήμα κώδικα που περιέχει τις απαραίτητες πληροφορίες για τον καθορισμό των περιεχομένων μιας ιστοσελίδας. Περιλαμβάνει μεταδεδομένα, κώδικα CSS και JavaScript. Τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να συμπεριληφθούν σε μια ενότητα κεφαλιού είναι ο τίτλος και η κεφαλίδα. Η ενότητα κεφαλιού δεν είναι ορατή στους χρήστες, αλλά χρησιμοποιείται από προγράμματα περιήγησης και μηχανές αναζήτησης για την εμφάνιση πληροφοριών. Αυτά περιλαμβάνουν τον τίτλο της σελίδας και τη διεύθυνση URL. Υπάρχουν επίσης σύνδεσμοι προς εξωτερικά σχετικά αρχεία και φύλλα στυλ. Ο κύριος σκοπός της κεφαλής HTML είναι να αποθηκεύει πληροφορίες αναγνώσιμες από μηχανή. Αυτό μπορεί να είναι με τη μορφή κώδικα, μετα-ετικέτες, ακόμη και σενάρια. Για να διασφαλίσετε ότι το έγγραφό σας λειτουργεί σωστά, είναι καλή ιδέα να τα συμπεριλάβετε στον κώδικά σας. Μερικά άλλα πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε στην ενότητα head περιλαμβάνουν μια ετικέτα favicon, έναν σύνδεσμο προς ένα υποστηρικτικό αρχείο εγγράφων και ένα σύνολο χαρακτήρων. Το σύνολο χαρακτήρων είναι συνήθως UTF-8, το οποίο είναι μια καθολική κωδικοποίηση χαρακτήρων που περιλαμβάνει τους περισσότερους χαρακτήρες στην αγγλική γλώσσα.

Ετικέτες μεταδεδομένων

Οι μετα-ετικέτες χρησιμοποιούνται για να ενημερώσουν τα προγράμματα περιήγησης, τις μηχανές αναζήτησης και άλλες υπηρεσίες web σχετικά με τις πληροφορίες μιας ιστοσελίδας. Συνήθως βρίσκονται στην κεφαλή του εγγράφου HTML. Συνήθως, μια μετα-ετικέτα έχει τίτλο, περιγραφή και συγγραφέα. Η χρήση μετα-ετικέτες μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της κατάταξης SEO. Ωστόσο, ορισμένες από αυτές τις ετικέτες δεν είναι τόσο χρήσιμες όσο κάποτε. Η μετα-ετικέτα καθορίζει επίσης την κωδικοποίηση χαρακτήρων για τη σελίδα. Οι περισσότερες σελίδες HTML είναι γραμμένες σε UTF-8. Αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε σε τι έχει ρυθμιστεί η σελίδα σας, προκειμένου να διασφαλίσετε ότι το περιεχόμενό σας εμφανίζεται σωστά. Εάν ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς κινητά, η θύρα προβολής μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μετα-ετικέτα της θύρας προβολής για να καθορίσετε το μέγεθος και την κλίμακα της ιστοσελίδας.

XHTML 1.1

Η Extensible HyperText Markup Language (XHTML) είναι μια γλώσσα που χρησιμοποιείται για ιστοσελίδες. Είναι επίσης μέρος της οικογένειας σήμανσης XML. Επιπλέον, μπορεί να αναμιχθεί με άλλες γλώσσες XML. Το XHTML αναπτύχθηκε αρχικά ως επέκταση του HTML 4.01. Αυτό έγινε για να γίνει η HTML πιο επεκτάσιμη. Συγκεκριμένα, σχεδιάστηκε για να διευκολύνει τη μετάβαση από περιεχόμενο HTML 4 σε νεότερες γλώσσες σήμανσης. Ωστόσο, δεν είναι ένα πρότυπο συμβατό προς τα πίσω. Το XHTML 1.1 αποτελείται από ένα σύνολο λειτουργικών μονάδων, συμπεριλαμβανομένων Κείμενο, Δομή και Χάρτες Εικόνας. Κάθε ενότητα χειρίζεται μια συγκεκριμένη πτυχή ενός εγγράφου. Για παράδειγμα, μια λειτουργική μονάδα κειμένου ορίζει τα βασικά στοιχεία κοντέινερ κειμένου όπως h1, p και div. Περιλαμβάνονται επίσης αντικείμενα, πλαίσια και χάρτες εικόνων. Αυτές οι λειτουργικές μονάδες μπορούν να αναμειχθούν και να συνδυαστούν για τη δημιουργία τύπων εγγράφων επέκτασης XHTML.

XHTML 1.0

Η XHTML είναι μια γλώσσα σήμανσης που αρχικά προοριζόταν να αντικαταστήσει την HTML. Είναι μια υποομάδα της οικογένειας γλωσσών Standard Generalized Markup Language. Ο σκοπός του XHTML είναι να εξασφαλίσει συνεπή παρουσίαση των ιστοσελίδων. Το XHTML έχει έναν αριθμό εντολών που διέπουν το περιεχόμενο και τη διάταξη μιας ιστοσελίδας. Αυτό επιτρέπει καλύτερη μορφοποίηση και ευκολότερη κωδικοποίηση. Υπάρχουν τρεις εκδόσεις της XHTML: 1.0, 1.1 και 4.0. Όλες αυτές οι εκδόσεις είναι συμβατές προς τα πίσω με HTML 4.0, αν και είναι λιγότερο συμβατές με XHTML 2.0. Το XHTML 1.0 εισήχθη επίσημα το 2001, αφού ήταν ένα προσχέδιο εγγράφου που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1998. Η Κοινοπραξία του Παγκόσμιου Ιστού σχημάτισε μια ομάδα εργασίας WHATWG για την ανάπτυξη της τελικής προδιαγραφής. Η οικογένεια τύπων εγγράφων XHTML έχει σχεδιαστεί για χρήση με πράκτορες χρηστών XML. Περιλαμβάνουν έναν νέο μηχανισμό για την ανάλυση και τη δημιουργία προφίλ εγγράφων.