• Welcome to Εγκυκλοπαίδεια λογισμικού | Sevpe ❤️ Google.
 

Τι είναι το Kotlin;

Ξεκίνηε από Sevpe, Μαρ 01, 2023, 08:32 ΜΜ

« προηγούενο - επόμενο »

Sevpe

Η Kotlin είναι μια γλώσσα παρόμοια με την Java, αλλά έχει σχεδιαστεί για να είναι πιο φιλική προς το χρήστη. Είναι επίσης γνωστό ότι είναι δοκιμαστικό και αντικειμενοστρεφές. Η γλώσσα διαθέτει επίσης μια βιβλιοθήκη πλαισίων και εργαλείων, γεγονός που διευκολύνει τη δημιουργία εφαρμογών που είναι εύκολο να μάθουν και να διατηρηθούν.

Αντικειμενοστραφής προγραμματισμός

Η Kotlin είναι μια στατικά δακτυλογραφημένη γλώσσα προγραμματισμού που αναπτύχθηκε από την JetBrains. Είναι επίσης συμβατό με Java και έχει σχεδιαστεί για αρχάριους. Ο αντικειμενοστραφής προγραμματισμός (OO) είναι ένα στυλ προγραμματισμού όπου προσδιορίζονται κλάσεις και αντικείμενα. Κάθε αντικείμενο έχει τις δικές του μεθόδους και ιδιότητες. Αυτό επιτρέπει την επαναχρησιμοποίηση του κώδικα. Ο κώδικας είναι πιο αποτελεσματικός, επειδή τα δεδομένα είναι ενσωματωμένα μέσα στο στιγμιότυπο. Το Kotlin ενθαρρύνει τη δημιουργία τάξεων και παρέχει αρκετές κατασκευές για να γίνει αυτό δυνατό. Αυτά περιλαμβάνουν τύπους δεδομένων, συναρτήσεις υψηλότερης τάξης και λάμδα. Επιπλέον, παρέχει έξυπνη χύτευση και υποστήριξη για προγραμματισμό προσανατολισμένο στις λειτουργίες. Η Kotlin είναι μια στατικά πληκτρολογημένη γλώσσα, γεγονός που την καθιστά πιο ασφαλή από ορισμένες άλλες γλώσσες. Ο μεταγλωττιστής υποστηρίζει μη μηδενικούς τύπους, γεγονός που μειώνει τα NPE. Επιπλέον, το Kotlin υποστηρίζει ανώνυμες εσωτερικές τάξεις και Singletons. Το Kotlin είναι 100% διαλειτουργικό με Java και άλλες γλώσσες. Το Kotlin υποστηρίζει ένθετες κλάσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υπάρχοντα πλαίσια. Το Kotlin IDE διαθέτει έναν ενσωματωμένο αυτοματοποιημένο μετατροπέα Java-to-Kotlin. Επίσης, περιλαμβάνει έναν μεταγλωττιστή γραμμής εντολών που κάνει τη μεταγλώττιση εύκολη.

Ανάπτυξη με γνώμονα τη δοκιμή

Η ανάπτυξη βάσει δοκιμών, ή TDD για συντομία, είναι μια πρακτική ανάπτυξης λογισμικού που ενθαρρύνει τους προγραμματιστές να γράφουν κώδικα που μπορεί να δοκιμαστεί από την αρχή. Αυτή η διαδικασία βοηθά τους προγραμματιστές να αναπαράγουν τον κώδικα με σιγουριά και παρέχει υψηλό βαθμό κάλυψης κώδικα. Είναι μια πολύτιμη τεχνική που πρέπει να ακολουθήσετε. Το TDD περιλαμβάνει δοκιμή, ανακατασκευή και συνεχή παράδοση. Με τη δοκιμή, οι προγραμματιστές γνωρίζουν πότε οι αλλαγές τους θα διακόψουν την υπάρχουσα λειτουργικότητα. Η χρήση δοκιμών μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποφυγή σφαλμάτων. Η διαδικασία απαιτεί κάποιο επίπεδο κατανόησης και αποδοχής από την ηγεσία. Μια καλή σουίτα δοκιμών μπορεί να βοηθήσει τους προγραμματιστές να ολοκληρώσουν γρήγορα τη δουλειά τους. Τα τεστ μπορούν να γραφτούν χρησιμοποιώντας διαφορετικές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένου του Kotlin. Αν και οι δοκιμές μπορεί να είναι χρήσιμες, δεν υποκαθιστούν τη σύνταξη κώδικα ποιότητας. Ωστόσο, μια καλογραμμένη δοκιμή μπορεί να βοηθήσει να αποφευχθεί η απόκλιση από την αρχική ιδέα. Μία από τις πιο δημοφιλείς κλάσεις δοκιμής μονάδων είναι η κλάση Assert. Αυτά τα τεστ μπορούν να γραφτούν χρησιμοποιώντας διάφορα πλαίσια, όπως το Kotlin-Test και το Mockk. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γράψετε ένα καλό τεστ είναι να το γράψετε μαζί με τον κώδικά σας. Η συγγραφή μιας δοκιμής και η χρήση της για τη δοκιμή του κώδικά σας ταυτόχρονα σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια καλύτερη, πιο ισχυρή σειρά δοκιμών.

Βιβλιοθήκες και πλαίσια Java

Το Kotlin είναι μια βιβλιοθήκη Java και ένα πλαίσιο που αντιμετωπίζει πολλά ζητήματα Java. Είναι γραμμένο με στυλ λειτουργικού προγραμματισμού. Εκτός από τις συνήθεις δυνατότητες της Java, προσθέτει αρκετές δυνατότητες που σας βοηθούν να επιτύχετε τους στόχους σας με λιγότερο κώδικα. Μία από τις σημαντικότερες διαφορές μεταξύ Java και Kotlin είναι ότι η Java δεν υποστηρίζει σιωπηρή πληκτρολόγηση. Αυτή η δυνατότητα ονομάζεται επίσης έξυπνη πληκτρολόγηση. Με αυτή τη δυνατότητα, ένας μεταγλωττιστής θα μπορεί να προσδιορίζει αυτόματα τον τύπο κάθε έκφρασης στο πρόγραμμά σας. Ο τύπος κάθε μεταβλητής καθορίζεται κατά το χρόνο μεταγλώττισης. Εάν η μεταβλητή σας δεν είναι στον σωστό τύπο, τότε δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα ενθυλάκωσης της αναπαράστασης ενός αντικειμένου, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι ορατό μόνο στον καλούντα. Με αυτόν τον τρόπο, αποτρέπετε τις αλλαγές στην αναπαράσταση του αντικειμένου σας να επηρεάσουν τη συμπεριφορά των καλούντων σας. Η ενθυλάκωση του Kotlin είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για τη βελτίωση της παραγωγικότητας σε όλες τις εργασίες. Για παράδειγμα, μπορείτε να γράψετε συναρτήσεις που αντιστοιχίζονται σε ετικέτες HTML.

Προσβάσιμη εμπειρία χρήστη

Ως προγραμματιστές Android, πρέπει να αναπτύξουμε εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους τους χρήστες. Αυτό περιλαμβάνει άτομα με αναπηρία. Ωστόσο, υπάρχουν εταιρείες που δεν δίνουν προτεραιότητα στην προσβασιμότητα. Ορισμένοι δεν διαθέτουν τμήμα χρηστικότητας και άλλοι δεν επενδύουν στην προσβασιμότητα. Αυτά τα ζητήματα μπορεί να προκαλέσουν κακή εμπειρία χρήστη για ορισμένους χρήστες. Οι υπηρεσίες προσβασιμότητας μπορούν να βοηθήσουν τους προγραμματιστές Android να σχεδιάσουν μια εφαρμογή που είναι εύκολη στη χρήση από όλους. Χρησιμοποιώντας αυτές τις υπηρεσίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα στοιχεία διεπαφής χρήστη της εφαρμογής. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς λειτουργούν αυτές οι υπηρεσίες. Θα ενημερώσουν το σύστημα για τις καταστάσεις στοιχείων με δυνατότητα κλικ και θα αλληλεπιδράσουν μαζί τους. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σχόλια προσβασιμότητας στη διεπαφή χρήστη σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε δόνηση ή οπτικές ενδείξεις. Κατά το σχεδιασμό της αίτησής σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη όλα τα πιθανά ζητήματα. Η χρηστικότητα είναι σημαντική και, αν αλλάξετε ριζικά μοτίβα, μπορεί να δυσκολέψετε τα άτομα με αναπηρίες να χρησιμοποιούν την εφαρμογή σας. Επίσης, εάν εργάζεστε σε μια εμπορική εφαρμογή, θα πρέπει να συμπεριλάβετε τη λειτουργικότητα προσβασιμότητας.