• Welcome to Εγκυκλοπαίδεια λογισμικού | Sevpe ❤️ Google.
 

MathWorks - Εργαλειοθήκες MATLAB

Ξεκίνηε από Sevpe, Μαρ 01, 2023, 08:55 ΜΜ

« προηγούενο - επόμενο »

Sevpe

Το Matlab είναι ένα ισχυρό λογισμικό για εργασία με γραφικά, εικόνα, ήχο, σήμα και βαθιά εκμάθηση. Διαθέτει μεγάλη γκάμα εργαλείων και εντολών για να κάνει τους υπολογισμούς σας πιο βολικούς.

Δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό MathWorks

Το MATLAB είναι μια γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση αριθμητικών υπολογισμών. Είναι επίσης ένα διαδραστικό περιβάλλον για οπτικοποίηση και προσομοίωση. Για να ξεκινήσετε, δημιουργήστε πρώτα έναν λογαριασμό MathWorks. Θα χρειαστεί να δώσετε το όνομά σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έναν κωδικό πρόσβασης. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το MATLAB, θα χρειαστεί να αγοράσετε μια άδεια. Το λογισμικό έχει άδεια χρήσης μέχρι τον Δεκέμβριο του έτους που ακολουθεί την αγορά. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αδειών, συμπεριλαμβανομένης της άδειας τάξης. Εάν χρησιμοποιείτε το MATLAB σε μια τάξη, θα πρέπει να αγοράσετε μια άδεια δικτύου. Η δημιουργία ενός λογαριασμού MathWorks δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο νομίζετε. Απλώς ακολουθήστε τις ηλεκτρονικές οδηγίες για να ξεκινήσετε. Μόλις τελειώσετε, θα είστε έτοιμοι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα.

Γράψτε εντολές

Το Matlab είναι μια δημοφιλής ερμηνευμένη γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείται σε μια ποικιλία εφαρμογών. Συχνά χρησιμοποιείται για επεξεργασία εικόνας, υπολογιστική χρηματοδότηση και μηχανική μάθηση. Συχνά, χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα εργαλεία. Είναι σχεδιασμένο τόσο για μηχανικούς όσο και για επιστήμονες υπολογιστών. Το GUI είναι εύκολο στη χρήση και επιτρέπει γρήγορες αλληλεπιδράσεις με μεγαλύτερους κώδικες. Μια δέσμη ενεργειών MATLAB μπορεί να γραφτεί για να δημιουργήσει μια σειρά από εφέ, όπως γραφική παράσταση δεδομένων ή εγγραφή αποτελεσμάτων σε ένα αρχείο. Για να εκτελέσετε ένα σενάριο, μπορείτε είτε να πληκτρολογήσετε το όνομα του αρχείου στη γραμμή εντολών είτε να το αποθηκεύσετε και να το εκτελέσετε.

Προσθήκη εργαλειοθήκης

Οι εργαλειοθήκες Matlab είναι σύνολα λειτουργιών που προσθέτουν στη λειτουργικότητα του πακέτου λογισμικού MATLAB. Αποσκοπούν στην επίλυση ενός συγκεκριμένου τύπου προβλήματος. Συνήθως, αυτά περιλαμβάνουν νευρωνικά δίκτυα, επεξεργασία εικόνας, επεξεργασία σήματος και προσομοίωση. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εργαλειοθήκες. Μερικά είναι εμπορικά, ενώ άλλα είναι δωρεάν. Ωστόσο, αυτές οι επιλογές μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους χρήστες. Για παράδειγμα, εάν εργάζεστε σε ένα ομαδικό έργο, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική εργαλειοθήκη. Ομοίως, εάν δεν είστε έμπειρος χρήστης του Matlab, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ορισμένα εργαλεία δεν σας είναι χρήσιμα.

Χειριστείτε γραφικά

Handle Graphics είναι το όνομα του αντικειμενοστρεφούς συστήματος γραφικών στο MATLAB. Είναι μια σειρά από λειτουργίες υψηλού και χαμηλού επιπέδου που σας βοηθούν να προσαρμόσετε την εμφάνιση γραφημάτων, γραφικών και άλλων γραφικών. Το Handle Graphics έχει ιεραρχική δομή. Η ρίζα αυτής της ιεραρχίας είναι το αντικείμενο Root, το οποίο είναι το ισοδύναμο της οθόνης του υπολογιστή σας. Κάθε αντικείμενο γραφικών στο MATLAB έχει μια λαβή. Αυτές οι λαβές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση σε όλες τις ιδιότητες ενός αντικειμένου. Μπορούν επίσης να περάσουν ως ορίσματα σε άλλες εντολές. Η λαβή είναι ένα μοναδικό αναγνωριστικό που παρέχει εύκολη πρόσβαση σε καθημερινά αντικείμενα. Για παράδειγμα, η λαβή του αντικειμένου Root μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βρει τις συντεταγμένες των κορυφών μιας γραμμής.

Επεξεργασία σήματος

Το Matlab Signal Processing Toolbox παρέχει λειτουργίες για ανάλυση σήματος, φιλτράρισμα και εξομάλυνση. Περιλαμβάνει επίσης εργαλεία για την προεπεξεργασία σήματος. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα φίλτρα, η επαναδειγματοληψία και η μείωση των τάσεων. Η επεξεργασία σήματος είναι απαραίτητη για μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών. Για παράδειγμα, χρησιμοποιείται στις τηλεπικοινωνίες, την επεξεργασία σημάτων ομιλίας και ήχου και ραντάρ. Ωστόσο, παίζει επίσης ρόλο στην ιατρική απεικόνιση, την ακουστική, την αεροδιαστημική μηχανική και πολλά άλλα. Τα προϊόντα MATLAB και Simulink βοηθούν τους χρήστες να εφαρμόζουν τεχνικές επεξεργασίας σήματος σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Το MATLAB και το Simulink παρέχουν μια ενοποιημένη διεπαφή για ενσωματωμένα συστήματα. Σας επιτρέπουν να συλλαμβάνετε σήματα από διάφορες πηγές και να εξερευνάτε δεδομένα χρονοσειρών. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία για δημιουργία κώδικα και προσομοίωση.

Επεξεργασία εικόνας και ήχου

Το MATLAB είναι μια διαδραστική υπολογιστική πλατφόρμα πολλαπλών χρήσεων με ενσωματωμένες μαθηματικές συναρτήσεις. Εκτός από τις συνήθεις εργασίες υπολογιστών, οι χρήστες μπορούν επίσης να το χρησιμοποιήσουν για να αποκτήσουν βαθύτερη εικόνα για τα δεδομένα εικόνας. Ως αποτέλεσμα, η γλώσσα έχει αποκτήσει ευρεία χρήση σε πολλούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της βιομετρίας, της ρομποτικής, της αναλογιστικής επιστήμης, του ποιοτικού ελέγχου και της ιατρικής απεικόνισης. Μεταξύ των πιο εντυπωσιακών δυνατοτήτων του είναι η ικανότητά του να διασυνδέεται με άλλες γλώσσες προγραμματισμού όπως η C και η Python. Επιπλέον, προσφέρει επίσης μια ενσωματωμένη βιβλιοθήκη επεξεργασίας εικόνας και ήχου που περιλαμβάνει αρκετούς αλγόριθμους προτύπων αναφοράς. Η επεξεργασία εικόνας είναι μια πολύπλοκη εργασία που περιλαμβάνει μια σειρά βημάτων, από την εισαγωγή εικόνων μέσω οπτικών σαρωτών έως τη δημιουργία της επιθυμητής εξόδου. Συνήθως, η επεξεργασία εικόνας βασίζεται σε αλγόριθμους.

Βαθιά μάθηση

Το Deep Learning στο Matlab είναι μια εφαρμογή που διευκολύνει την εκπαίδευση, την αποθήκευση και την οπτικοποίηση των νευρωνικών δικτύων. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για εκπαίδευση και ανάλυση συνόλων δεδομένων μεγάλης κλίμακας. Το MATLAB διαθέτει πολλές εργαλειοθήκες που επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν και να δοκιμάζουν εύκολα τα δικά τους μοντέλα βαθιάς εκμάθησης. Μερικά από αυτά τα εργαλεία είναι διαθέσιμα μέσω διεπαφών γραμμής εντολών, ενώ άλλα είναι εφαρμογές που επιτρέπουν στους χρήστες να αυτοματοποιούν βασικά μέρη της διαδικασίας μηχανικής εκμάθησης. Μία από τις πιο δημοφιλείς εργαλειοθήκες για συνελικτικά νευρωνικά δίκτυα (CNN) στο MatLab είναι το MatConvNet. Εκτός από τα CNN, το MatConvNet υποστηρίζει επίσης άλλους τύπους νευρωνικών δικτύων, όπως επαναλαμβανόμενα νευρωνικά δίκτυα, δίκτυα τανυστών και μηχανές διανυσμάτων υποστήριξης.