Τι είναι η PHP;

Ξεκίνηε από Sevpe, Μαρ 01, 2023, 08:05 ΜΜ

« προηγούενο - επόμενο »

Sevpe

Η PHP είναι μια γλώσσα δέσμης ενεργειών γενικής χρήσης. Δημιουργήθηκε αρχικά από έναν Δανό-Καναδό προγραμματιστή ονόματι Rasmus Lerdorf το 1993. Σήμερα, είναι μια γλώσσα ανοιχτού κώδικα και χρησιμοποιείται από πολλές εταιρείες και τεχνολογικούς κολοσσούς.

Η PHP είναι μια γλώσσα προγραμματισμού από την πλευρά του διακομιστή

Η PHP είναι μια γλώσσα προγραμματισμού από την πλευρά του διακομιστή που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση διαφόρων λειτουργιών σε μια ιστοσελίδα. Είναι μια δωρεάν, ανοιχτού κώδικα γλώσσα προγραμματισμού που τρέχει σε μια ποικιλία λειτουργικών συστημάτων. Ο κύριος σκοπός αυτής της γλώσσας προγραμματισμού είναι να δημιουργήσει διαδραστικές λειτουργίες σε μια ιστοσελίδα. Η PHP έχει γίνει μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες γλώσσες δέσμης ενεργειών στον κόσμο. Είναι επίσης εύκολο στην εκμάθηση και τη χρήση. Μια ευρεία κοινότητα προγραμματιστών σας διευκολύνει πολύ να μοιραστείτε τα προβλήματά σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα ευρύ φάσμα έργων. Το καλύτερο πράγμα για την PHP είναι ότι είναι πολύ ευέλικτη. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τρέξει σε οποιαδήποτε συσκευή. Επιπλέον, έχει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών και υποστηρίζει πολλές βάσεις δεδομένων. Για παράδειγμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε δυναμικά γραφικά για υπογραφές Twitter και επαληθεύσεις CAPTCHA. Η δομή της PHP διευκολύνει τον εντοπισμό σφαλμάτων. Επιπλέον, η έξοδος του σεναρίου είναι ενσωματωμένη σε HTML. Ένα άλλο ωραίο χαρακτηριστικό είναι η βιβλιοθήκη GD, η οποία σας επιτρέπει να μεταμορφώνετε εικόνες και να τις αλλάζετε το μέγεθός τους. Εκτός από την έξοδο HTML της PHP, μπορείτε επίσης να δείτε τα αποτελέσματα των εντολών του προγράμματος σε ένα τερματικό. Και είναι δυνατή η δημιουργία και η επεξεργασία cookies. Τα cookies είναι μικρά αρχεία που αποθηκεύουν τις προτιμήσεις των χρηστών και χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση των επισκεπτών σε έναν ιστότοπο. Εκτός από τη δημιουργία δυναμικών χαρακτηριστικών, η PHP είναι επίσης μια ισχυρή γλώσσα δέσμης ενεργειών που σας βοηθά να διαχειρίζεστε δεδομένα βάσης δεδομένων. Η PHP μπορεί επίσης να δημιουργήσει πλήρεις ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Η PHP είναι η πιο δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού για την ανάπτυξη Ιστού. Πολλοί εξαιρετικοί ιστότοποι το έχουν χρησιμοποιήσει. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι μια πολύ ισχυρή και αξιόπιστη γλώσσα προγραμματισμού.

Η PHP είναι προσανατολισμένη στην ανάπτυξη Ιστού

Η PHP είναι μια δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού ανοιχτού κώδικα που είναι ειδικά προσανατολισμένη στην ανάπτυξη Ιστού. Είναι εύκολο να το μάθεις και έχει πολλές δυνατότητες για προγραμματιστές. Με την PHP, μπορείτε να γράψετε απλά σενάρια μέσα σε λίγες ώρες. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της PHP είναι ότι σας επιτρέπει να προσθέσετε δυναμική λογική στο frontend σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για νεοφυείς επιχειρήσεις που δίνουν προτεραιότητα στην ταχύτητα έναντι όλων των άλλων. Η PHP έχει αντικειμενοστραφή σχεδιασμό, που σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντικείμενα που έχουν ιδιότητες και μεθόδους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μεθόδους για να εκτελέσετε βασικές εργασίες όπως η αποθήκευση δεδομένων και ο χειρισμός σφαλμάτων. Επιπλέον, μπορείτε να δεσμεύσετε τα κλεισίματα σε πεδία. Η PHP υποστηρίζει επίσης την αναδρομή, η οποία σας επιτρέπει να κάνετε πράγματα όπως η αποθήκευση στοιχείων σε μια βάση δεδομένων και η κλήση άλλων συναρτήσεων μέσα από αυτά. Παρομοίως, έχει πολλές δυνατότητες εξόδου όπως εντολές ηχούς. Υπάρχουν πολλές βιβλιοθήκες PHP διαθέσιμες για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το έργο σας. Για παράδειγμα, υπάρχει το πλαίσιο Laravel. Όταν χρησιμοποιείτε αυτό το πλαίσιο, θα μπορείτε να προβάλετε ένα καθαρό ίχνος στοίβας σε λειτουργία προγραμματισμού. Άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά της PHP περιλαμβάνουν το Magic Methods, μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να κολλήσετε στη συμπεριφορά των τάξεων σας. Ένα άλλο είναι ένα μεταγλωττισμένο πρότυπο, το οποίο διευκολύνει τη σύνταξη πιο καθαρού, πιο ευανάγνωστου κώδικα. Σε αντίθεση με ένα κανονικό πρότυπο HTML, ένα μεταγλωττισμένο πρότυπο είναι στην πραγματικότητα ένα σύνολο αρχείων πηγαίου κώδικα που μπορούν να μοιραστούν με άλλες γλώσσες. Η μεταγλωττισμένη έκδοση διαθέτει επίσης κληρονομικότητα και αυτόματη διαφυγή. Αν και υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα στη χρήση της PHP, συνολικά, είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να περιμένετε να βρείτε μια ακμάζουσα κοινότητα προγραμματιστών. Επιπλέον, η PHP είναι δωρεάν για λήψη και χρήση.

Η PHP είναι μια γλώσσα ανοιχτού κώδικα

Η PHP είναι μια γλώσσα προγραμματισμού από την πλευρά του διακομιστή που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ιστοσελίδων. Είναι δημοφιλές για την ευκολία χρήσης του και για την ισχυρή υποστήριξη της κοινότητας. Είτε είστε προγραμματιστής, είτε διαδικτυακός χρήστης είτε ιδιοκτήτης επιχείρησης, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μάθετε και να χρησιμοποιείτε την PHP. Η PHP σημαίνει Hypertext Preprocessor. Είναι μια γλώσσα ανοιχτού κώδικα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μια ποικιλία προγραμμάτων περιήγησης. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε κώδικα PHP σε HTML. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε δυναμικό περιεχόμενο. Δεδομένου ότι η PHP είναι μια γλώσσα ανοιχτού κώδικα, μπορείτε εύκολα να την κατεβάσετε. Επιπλέον, είναι δωρεάν για χρήση. Υπάρχουν πολλοί σεμινάρια διαθέσιμα στο Διαδίκτυο για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με την PHP. Η PHP μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα. Μπορεί να ενσωματωθεί σε HTML και λειτουργεί με σχεδόν οποιαδήποτε βάση δεδομένων. Επιπλέον, έχει υψηλό μερίδιο αγοράς. Περίπου το 80% των ιστοσελίδων χρησιμοποιούν PHP. Πολλές εταιρείες, όπως το Facebook και το Twitter, το χρησιμοποιούν. Επίσης, είναι εύκολο στη χρήση και τη συντήρηση. Εκτός από την απλότητά της, η PHP προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία προηγμένων δυνατοτήτων. Αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ενσωματωμένη ασφάλεια. Για παράδειγμα, η PHP μπορεί να ανιχνεύσει επιθέσεις SQL injection. Επιπλέον, υποστηρίζει προκαθορισμένες σταθερές αναφοράς σφαλμάτων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την PHP για να δημιουργήσετε ιστοσελίδες HTML που είναι ελκυστικές και διαδραστικές. Η PHP μπορεί επίσης να παράγει εικόνες και ταινίες Flash. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε ολόκληρους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Η κοινότητα της PHP έχει επίσης αναπτύξει αρκετά εργαλεία για να κάνει τη διαδικασία ανάπτυξης ασφαλέστερη. Η PHP είναι μια επεκτάσιμη, γρήγορη και εύκολη στη χρήση γλώσσα προγραμματισμού. Σε αντίθεση με άλλες γλώσσες, απαιτεί πολύ λίγο κώδικα. Επιπλέον, είναι ανοιχτού κώδικα και έχει μια τεράστια κοινότητα για να το υποστηρίξει. Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι διακομιστές Ιστού υποστηρίζουν PHP. Επιπλέον, η Κοινότητα PHP έχει αναπτύξει πολλά πλαίσια και ενότητες για να ενισχύσει την παραγωγικότητά σας.

Η PHP χρησιμοποιείται από πολλές εταιρείες και τεχνολογικούς κολοσσούς

Η PHP είναι μια γλώσσα προγραμματισμού ανοιχτού κώδικα που σας επιτρέπει να δημιουργείτε γλώσσες προγραμματισμού από την πλευρά του διακομιστή. Είναι μια εύκολη στην εκμάθηση και πολύ ισχυρή γλώσσα. Η PHP χρησιμοποιείται ευρέως από πολλές εταιρείες και τεχνολογικούς γίγαντες. Αυτά περιλαμβάνουν το Facebook, το LinkedIn, το MailChimp, το WhatsApp και το Lyss. Επιπλέον, έχει μια μεγάλη κοινότητα προγραμματιστών. Η PHP είναι η γλώσσα προγραμματισμού backend του Joomla, του μεγαλύτερου συστήματος διαχείρισης περιεχομένου στον κόσμο. Πολλές άλλες εταιρείες το χρησιμοποιούν για να τρέξουν τους ιστότοπούς τους, συμπεριλαμβανομένων των Yahoo και Vimeo. Υποστηρίζει επίσης μια μεγάλη ποικιλία βάσεων δεδομένων. Επιπλέον, τρέχει στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Linux, Mac και Windows. Ένα από τα κύρια οφέλη της χρήσης της PHP είναι ότι είναι ανεξάρτητη από την πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία διακομιστών Ιστού σε διάφορες πλατφόρμες. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η ευελιξία του. Δεδομένου ότι η λειτουργικότητα μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, είναι σημαντικό μια γλώσσα σεναρίου να είναι ευέλικτη. Η PHP είναι μια γλώσσα προγραμματισμού γενικής χρήσης και από την πλευρά του διακομιστή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία δυναμικών ιστοσελίδων. Έχει επίσης πολλές δυνατότητες για την προστασία του ιστότοπού σας από σύγχρονες απειλές ασφαλείας. Επιπλέον, μπορεί να κρυπτογραφήσει ευαίσθητα δεδομένα χρήστη. Η PHP είναι επίσης μια καλή επιλογή για άτομα που ξεκινούν μια καριέρα στον προγραμματισμό. Υπάρχουν πολλά μαθήματα για αυτή τη γλώσσα προγραμματισμού. Επιπλέον, υπάρχουν επίσης πολλά πλαίσια ανοιχτού κώδικα για να σας βοηθήσουν στην ανάπτυξη. Μπορείτε ακόμη να βρείτε έναν ειδικό προγραμματιστή για να σας βοηθήσει με το έργο PHP. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η PHP είναι μια γλώσσα ανοιχτού κώδικα και δωρεάν στη χρήση. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης αρκετά ζητήματα ασφαλείας που έχουν αναφερθεί. Για παράδειγμα, οι χάκερ μπορούν να χρησιμοποιήσουν τρωτά σημεία για να αποκτήσουν πρόσβαση σε σταθερό κώδικα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι ζωτικής σημασίας η εφαρμογή μιας νόμιμης στρατηγικής συντήρησης.

Η PHP δεν είναι εξαφάνιση

Η PHP είναι μια γλώσσα προγραμματισμού που υπάρχει εδώ και καιρό. Αν και δεν είναι η πιο δημοφιλής από τις γλώσσες, είναι σίγουρα ένας υποψήφιος. Η ομώνυμη PHP χρησιμοποιείται από μια μεγάλη ποικιλία εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των WordPress, Wikipedia και Facebook. Είναι μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες γλώσσες για ανάπτυξη ιστού. Ενώ η ακμή της PHP έχει παρέλθει προ πολλού, είναι ακόμα στο παιχνίδι και η χρήση της έχει ενισχυθεί από τους παρόχους υπηρεσιών φιλοξενίας και εφαρμογών. Αν και παρατηρείται μια ελαφρά μείωση στη δημοτικότητά του, παραμένει σημαντικό μέρος της αγοράς εταιρικού λογισμικού. Για να είμαι ειλικρινής, η PHP δεν είναι πιθανό να εξαφανιστεί σύντομα. Αν και μπορεί να μην είναι τόσο διαδεδομένη όσο άλλες πιο καθιερωμένες γλώσσες, έχει την επεκτασιμότητα να ανταγωνιστεί σε μεγαλύτερη κλίμακα. Ένας εξισορροπητής φορτίου μπορεί να κατανείμει την εργασία σε έναν αριθμό διακομιστών. Ομοίως, η προσθήκη περισσότερων διακομιστών μπορεί να αναβαθμίσει μια εφαρμογή PHP σε υψηλότερα επίπεδα απόδοσης. Παρόλα αυτά, έχει ξεφύγει από τη θέση της ως η πιο δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού στην έβδομη πιο δημοφιλή. Στην πραγματικότητα, είναι στην πραγματικότητα λίγο χαμηλότερο από τον ανταγωνισμό, ακόμη και τη γλώσσα προγραμματισμού της χρονιάς του δείκτη TIOBE. Ωστόσο, η PHP έχει κερδίσει το μερίδιό της στον κακό τύπο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το αξίζει. Για ένα πράγμα, είναι μια πραγματικά λειτουργική και εύχρηστη γλώσσα. Δεύτερον, ενισχύει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών για τους προγραμματιστές για να κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολη και πιο διασκεδαστική. Και τέλος, η PHP έχει το μερίδιό της σε παγίδες, όπως τρύπες ασφαλείας, οι οποίες μπορούν να αποφευχθούν εφαρμόζοντας λίγη κοινή λογική. Έτσι, εάν σκέφτεστε να δημιουργήσετε έναν νέο ιστότοπο ή μια νέα εφαρμογή Ιστού, ίσως αξίζει να το δοκιμάσετε. Απλά φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας!