Οι 5 κορυφαίες γλώσσες ανάπτυξης Ιστού και κότλιν

Ξεκίνηε από Sevpe, Μαρ 01, 2023, 08:42 ΜΜ

« προηγούενο - επόμενο »

Sevpe

Όσον αφορά την επιλογή της γλώσσας που χρησιμοποιείτε για τα έργα ανάπτυξης ιστού σας, υπάρχουν ορισμένες επιλογές από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε. Για παράδειγμα, η Ruby προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο. Και το γεγονός ότι είναι ανοιχτού κώδικα σας διευκολύνει να κάνετε αλλαγές σε αυτό για να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας.

Αντικειμενοστραφής προγραμματισμός

Ο αντικειμενοστραφής προγραμματισμός (OOP) είναι ένα παράδειγμα προγραμματισμού που χρησιμοποιεί αντικείμενα για να σχεδιάσει εφαρμογές. Τα αντικείμενα χρησιμοποιούνται για την αναπαράσταση δεδομένων, καθώς και για την παροχή μεθόδων χειρισμού των δεδομένων. Η έννοια του αντικειμενοστρεφούς προγραμματισμού είναι ένα κεντρικό μέρος του Ruby. Η Ruby χρησιμοποιεί αντικείμενα για να επιτύχει ενθυλάκωση, η οποία είναι μια τεχνική για την απόκρυψη λεπτομερειών υλοποίησης από την υπόλοιπη βάση κώδικα. Αυτό επιτρέπει στον κώδικα να επιτύχει νέα επίπεδα πολυπλοκότητας. Για παράδειγμα, μια κλάση είναι το προσχέδιο για μεμονωμένα αντικείμενα. Ορίζει επίσης πιθανές λειτουργίες και την τελική εμφάνιση του αντικειμένου. Μια υποκλάση μιας κλάσης είναι μια νέα κλάση που κληρονομεί τα χαρακτηριστικά της γονικής κλάσης της.

Σενάριο

Η Ruby είναι μια δυναμική, αντικειμενοστραφής γλώσσα προγραμματισμού που είναι ιδανική για την ανάπτυξη εφαρμογών web στο μπροστινό και στο πίσω μέρος. Η σύνταξή του είναι απλή και ευανάγνωστη. Το Ruby σχεδιάστηκε αρχικά από τον Yukihiro Matsumoto. Στόχος του ήταν να δημιουργήσει μια γλώσσα προγραμματισμού που να είναι εύκολη στην κατανόηση και χρήση. Πίστευε ότι η γλώσσα πρέπει να μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει σε διαφορετικές καταστάσεις. Το Ruby προσφέρει πολλές ενσωματωμένες δυνατότητες και λειτουργίες που το καθιστούν ιδανικό για μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών. Περιλαμβάνει επίσης ένα πλούσιο σύνολο βιβλιοθηκών. Η γλώσσα πληκτρολογείται επίσης δυναμικά. Αυτό βοηθά στη βελτίωση της απόδοσης. Η σύνταξη του Ruby είναι επίσης απλή, επιτρέποντας μια καλή ισορροπία επιτακτικού και λειτουργικού προγραμματισμού.

Multithreading

Το Multithreading είναι μια τεχνική που σας επιτρέπει να εκτελείτε πολλές εργασίες ταυτόχρονα, συνήθως με λιγότερη χρήση μνήμης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την πλευρά του πελάτη ή του διακομιστή. Για παράδειγμα, ένας τραπεζικός διακομιστής μπορεί να έχει δύο νήματα, ένα που εκτελεί μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμούς και ένα άλλο που παράγει μια μηνιαία αναφορά. Η Ruby υποστηρίζει multithreading μέσω της κλάσης Thread. Αυτή η τάξη σάς επιτρέπει να δημιουργείτε νέα νήματα και να διαχειρίζεστε τον κύκλο ζωής τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο classe για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα νήμα με το όνομά του. Η μέθοδος κατάστασης επιστρέφει την κατάσταση του νήματος. Υπάρχουν πέντε πιθανές τιμές επιστροφής. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη μέθοδος που βρίσκεται στην κλάση Thread.

Δοκιμή μονάδας

Η Ruby διαθέτει ένα πλαίσιο δοκιμών μονάδων, το οποίο επιτρέπει στους προγραμματιστές να γράφουν δοκιμές για τον κώδικά τους. Το πλαίσιο βοηθά στη διευκόλυνση της διαδικασίας σύνταξης δοκιμαστικών περιπτώσεων, ενώ παρέχει ένα χρήσιμο εργαλείο για τον εντοπισμό σφαλμάτων του κώδικά σας. Ένα από τα πιο δημοφιλή πλαίσια δοκιμών μονάδων είναι το Test::Unit. Αυτή η βιβλιοθήκη είναι ένα δωρεάν, ανοιχτού κώδικα στολίδι. Διευκολύνει τη σύνταξη και την εκτέλεση δοκιμών για τον κώδικά σας, με ένα ισχυρό σύνολο ισχυρισμών που θα σας βοηθήσουν να βρείτε σφάλματα νωρίς στον κύκλο ανάπτυξης. Το πιο σημαντικό μέρος μιας καλής σουίτας δοκιμών είναι οι ισχυρισμοί. Αυτές είναι δηλώσεις αναμενόμενων αποτελεσμάτων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ελέγξουν εάν ένα αντικείμενο ή μέθοδος έχει κληθεί σωστά ή εάν ένα αντικείμενο ή μέθοδος έχει δρομολογηθεί σωστά.

GitHub

Το GitHub είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να ανεβάσουν και να μοιραστούν τον κώδικά τους. Πρόσφατα παρουσίασαν ένα νέο εργαλείο, το GitHub Actions, που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν προσαρμοσμένες ροές εργασίας. Χρησιμοποιώντας αυτό το λογισμικό, οι χρήστες μπορούν να αυτοματοποιήσουν τον κύκλο ζωής ανάπτυξης λογισμικού. Το GitHub Actions API είναι δωρεάν για χρήση για ιδιωτικά αποθετήρια. Αλλά υπάρχει περιορισμένος αποθηκευτικός χώρος κάθε μήνα. Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσετε με το GitHub Actions είναι να δημιουργήσετε ένα έργο. Αυτό θα σας επιτρέψει αυτόματα να λάβετε ένα νέο κλειδί API. Στη συνέχεια, μπορείτε να διαμορφώσετε μια ποικιλία ενεργειών και να τις εκτελέσετε, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα JavaScript. Εάν θέλετε να αυτοματοποιήσετε πιο σύνθετες ροές εργασίας, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη ροή εργασίας.

Shopify

Το Shopify είναι μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου λογισμικού ως υπηρεσίας (SaaS). Προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες και υπηρεσίες που διευκολύνουν τους εμπόρους να δημιουργήσουν ένα επαγγελματικό κατάστημα. Αυτό περιλαμβάνει μια ισχυρή σελίδα διαχειριστή, ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου και εκατοντάδες εφαρμογές τρίτων. Επιπλέον, το Shopify διαθέτει ένα μοναδικό Πρόγραμμα Συνεργατών που βοηθά τους προγραμματιστές να κερδίζουν έσοδα και να βρίσκουν νέους πελάτες. Το πρόγραμμα βοηθά επίσης τους προγραμματιστές να βελτιώσουν την τέχνη τους. Το Πρόγραμμα Συνεργατών του Shopify είναι ένα παράδειγμα για το πώς μια εταιρεία που θέλει να είναι μέρος μιας κοινότητας, αφήνει το στίγμα της στην κοινότητα ανοιχτού κώδικα. Τον τελευταίο χρόνο, το Shopify έχει δώσει σχεδόν 500.000 $ σε ακαδημαϊκούς ερευνητές.