Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Swift Apple

Ξεκίνηε από Sevpe, Μαρ 01, 2023, 08:37 ΜΜ

« προηγούενο - επόμενο »

Sevpe

Εάν σχεδιάζετε να μάθετε το Swift, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε. Για αρχή, είναι περισσότερο από δύο φορές πιο γρήγορο από το Objective-C και υποστηρίζει τόσο Mac όσο και iOS. Επιπλέον, το Xcode έχει μερικές ωραίες δυνατότητες εντοπισμού σφαλμάτων που σας βοηθούν να κάνετε την εφαρμογή σας να λειτουργεί όπως ακριβώς θέλετε. Τέλος, η αναγνωσιμότητα είναι τεράστια προτεραιότητα στο Swift.

Προσθέστε δύο συμβολοσειρές μαζί χρησιμοποιώντας τον τελεστή "+".

Μια συμβολοσειρά είναι μια ακολουθία χαρακτήρων, είτε εκτυπώσιμων είτε βαθμωτών unicode, στους οποίους μπορείτε να έχετε πρόσβαση με διάφορους τρόπους. Αυτά περιλαμβάνουν κυριολεκτικά συμβολοσειρών και συναρτήσεις συμβολοσειρών. Η συνένωση, από την άλλη πλευρά, είναι η διαδικασία ένωσης δύο ή περισσότερων χορδών για την παραγωγή μιας νέας χορδής. Ο τελεστής συνένωσης είναι εναλλακτικός του τελεστή πρόσθεσης. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι χρήσης του τελεστή συνένωσης. Μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους είναι η χρήση της συνάρτησης προσάρτησης. Η παρεμβολή συμβολοσειρών είναι μια άλλη μέθοδος που σας επιτρέπει να δημιουργείτε δυναμικό περιεχόμενο. Λειτουργεί τυλίγοντας εκφράσεις σε παρένθεση και στη συνέχεια αξιολογώντας την τιμή που προκύπτει.

Προσθέστε νέα πρόσθετα ιδιοτήτων, τύπους και αριθμούς σε υπάρχουσες παρουσίες

Αριθμοί, τύποι και πρόσθετα μπορούν να προστεθούν σε υπάρχουσες παρουσίες του Swift apple. Αυτό επιτρέπει στους συντάκτες της βιβλιοθήκης να εξελίξουν τον κώδικά τους χωρίς να παραβιάσουν τη δυαδική συμβατότητα. Αντί να χρειάζεται να υποστηρίζουν τόσο το Objective-C όσο και το Swift, μπορούν να το κάνουν με μία μόνο δήλωση. Τα Enums ορίζουν έναν κοινό τύπο για όλες τις σχετικές τιμές. Τα Enums μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα σε δηλώσεις διακόπτη. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τον ορισμό μιας αναδρομικής δομής δεδομένων. Για παράδειγμα, ένα enum μπορεί να έχει τιμές low, medium και high. Όταν ένας τύπος δηλώνει μια νέα ιδιότητα, πρέπει να περιλαμβάνει το όνομα του τύπου, το εύρος του τύπου του τύπου και τα χαρακτηριστικά διαχείρισης μνήμης. Ένα στιγμιότυπο του τύπου πρέπει να έχει πρόσβαση στη νέα ιδιότητα. Ωστόσο, η τιμή της ιδιότητας είναι διαθέσιμη μόνο όταν ολοκληρωθεί η προετοιμασία του στιγμιότυπου.

2,6 φορές πιο γρήγορα από το Objective-C

Εάν είστε προγραμματιστής που αναζητά έναν ευκολότερο τρόπο για να γράψετε και να κατανοήσετε κώδικα, τότε το Swift μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς. Όχι μόνο είναι ταχύτερη και απλούστερη από την Objective-C, αλλά είναι και πιο ασφαλής γλώσσα. Η Swift είναι μια γλώσσα προγραμματισμού που αναπτύχθηκε από την Apple και υποστηρίζει τα λειτουργικά συστήματα Apple iOS και Mac OS X. Βασίζεται στο πλαίσιο μεταγλωττιστή LLVM. Αυτό το πλαίσιο βοηθά στη βελτιστοποίηση του κώδικα μετατρέποντας τη γλώσσα συγκρότησης σε κώδικα μηχανής. Το Swift έχει ένα μικρό σύνολο κανόνων και συμβάσεων για τη σύνταξη κώδικα. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι ο έλεγχος τύπου. Αυτό διευκολύνει τον εντοπισμό σφαλμάτων, γεγονός που με τη σειρά του βελτιώνει την ταχύτητα και την ασφάλεια του κώδικα.

Η αναγνωσιμότητα είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα

Η αναγνωσιμότητα αποτελεί προτεραιότητα για τη γλώσσα Swift της Apple. Είναι ένας απλός, αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσετε κώδικα που διαβάζεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στα αγγλικά. Η προσθήκη Yoast SEO είναι ένας καλός τρόπος για να ελέγξετε για προβλήματα αναγνωσιμότητας. Παρέχει επίσης ανατροφοδότηση σχετικά με διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν την αναγνωσιμότητα. Στη σημερινή συζήτηση, θα ρίξουμε μια ματιά σε ονόματα που έχουν νόημα. Αυτό περιλαμβάνει ονόματα μεταβλητών, συναρτήσεων και αριθμών. Η αναγνωσιμότητα είναι σημαντική για διάφορους λόγους. Πρώτον, μπορεί να επηρεάσει την κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησης. Δεύτερον, μπορεί να σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε πιο αποτελεσματικά με τους αναγνώστες σας. Τρίτον, σας βοηθά να μειώσετε τον αριθμό των σφαλμάτων κώδικα που αντιμετωπίζετε.

Το Xcode διαθέτει δυνατότητες εντοπισμού σφαλμάτων για την ανάπτυξη Swift

Το Xcode έχει πολλές δυνατότητες εντοπισμού σφαλμάτων που διευκολύνουν τον εντοπισμό σφαλμάτων. Αυτό σημαίνει ότι οι προγραμματιστές μπορούν να βρουν και να διορθώσουν προβλήματα στον κώδικά τους για να δημιουργήσουν ποιοτικές εφαρμογές. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι χρήσης αυτών των εργαλείων εντοπισμού σφαλμάτων. Ένας τρόπος για να δοκιμάσετε μια εφαρμογή είναι να την εκτελέσετε στον προσομοιωτή. Ο προσομοιωτής παρέχει μια πιο πραγματική εμπειρία από τη δοκιμή στον υπολογιστή ή το Mac σας. Μια άλλη μέθοδος είναι να εκτελέσετε μια εφαρμογή στη συσκευή σας iOS. Όταν ξεκινάτε ένα έργο στο Xcode, μπορείτε να επιλέξετε έναν προσομοιωτή για να το εκτελέσετε. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να συνδεθείτε στη συσκευή σας μέσω δικτύου.

Υποστήριξη πλατφόρμας

Η Apple κυκλοφόρησε τη Swift, μια νέα γλώσσα προγραμματισμού, ως έργο ανοιχτού κώδικα. Στόχος του είναι να υποστηρίξει όλες τις πλατφόρμες της Apple, οι οποίες περιλαμβάνουν iOS, watchOS, MacOS και tvOS. Εκτός από την υποστήριξη αυτών των πλατφορμών, το Swift θα είναι σύντομα διαθέσιμο στα Windows. Η Swift είναι μια γλώσσα γενικής χρήσης που προσφέρει πολλές δυνατότητες. Για παράδειγμα, μπορεί να δημιουργήσει οπτικές εμπειρίες χρησιμοποιώντας ανάλυση Dolby Atmos, HDR10 και 4K. Είναι επίσης συμβατό με εφαρμογές διακομιστή, όπως υπηρεσίες web. Ωστόσο, δεν έχει τόση φορητότητα όπως η C ή η Java. Ο κύριος σκοπός του Swift είναι να διευκολύνει την ανάπτυξη εφαρμογών για iOS. Αρχικά σχεδιάστηκε ως εναλλακτική της Objective-C, την κύρια γλώσσα προγραμματισμού της Apple. Από τότε, η Swift έχει εξελιχθεί σε μια ισχυρή γλώσσα με πολλά πλεονεκτήματα. Αλλά υπάρχουν ακόμα ορισμένα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.